Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Technical General

Subaru Impreza Forum

VERY CONFUSED WITH MY BOOST !
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06 Jan 2010, 09:27 PM   #1 (permalink)
Young Scooby
 
wrxstibry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: retford nottinghamshire
Posts: 80
Send a message via MSN to wrxstibry
Exclamation VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

Well i bought my wrx 1995 import about 5 months ago. Its been very well looked after, got 69000 on the clock had new cam belt ect. It runs very well no knocking does not use any oil or water. The car does not hold back in any gears at all and done 130 in it pulling well ! It has always boosted at just over 0.5 on my greedy gauge and never faulted the lad said it always had while he had had it, I have found out today this is not right and should be boosting at around 0.9 standard! any advice would be appriciated.
thanks bry
Offline   Reply With Quote
Old 06 Jan 2010, 09:38 PM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,567
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

Did u fit the boost gauge and where is it plumbed in to ?
Also take the carpet up in the passenger foot well and lift the metal plate, see what ECU you have please,
it will tell us what boost you should be running.
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 06 Jan 2010, 09:58 PM   #3 (permalink)
Young Scooby
 
wrxstibry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: retford nottinghamshire
Posts: 80
Send a message via MSN to wrxstibry
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

hi the gauge was on when i bought it and the lad said it has always boosted at this safely while he owned the car. I will look at the ecu tomorrow and let you know. Some one told me to reset the ecu to see if this helps?
Offline   Reply With Quote
Old 07 Jan 2010, 01:22 AM   #4 (permalink)
Obsessed Scooby
 
stiimpreza1984's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 7,475
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

Was going to say reset ecu you are running super unleaded ya? 99ron be great the higher the better as reduces the risk of detonation, as if you run normal unleaded the 95ron it will bring the power down a bit
__________________
SEE NO EVO HEAR NO EVO!
Offline   Reply With Quote
Old 07 Jan 2010, 08:37 AM   #5 (permalink)
Young Scooby
 
wrxstibry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: retford nottinghamshire
Posts: 80
Send a message via MSN to wrxstibry
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

i have thought this my self but will try that to and let you know thanks
Offline   Reply With Quote
Old 08 Jan 2010, 12:35 PM   #6 (permalink)
Young Scooby
 
wrxstibry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: retford nottinghamshire
Posts: 80
Send a message via MSN to wrxstibry
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

Quote:
Originally Posted by bugeye_bob View Post
Did u fit the boost gauge and where is it plumbed in to ?
Also take the carpet up in the passenger foot well and lift the metal plate, see what ECU you have please,
it will tell us what boost you should be running.
Hi a am running a z4 ecu?
Offline   Reply With Quote
Old 29 Jan 2010, 12:22 AM   #7 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

cud just be that the actuater needs adjusting,have you checked the actuater?
Offline   Reply With Quote
Old 29 Jan 2010, 07:56 AM   #8 (permalink)
Young Scooby
 
wrxstibry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: retford nottinghamshire
Posts: 80
Send a message via MSN to wrxstibry
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

sorted now the ecu reset plugs had been left plugged in i am boosting at 1 bar now
Offline   Reply With Quote
Old 29 Jan 2010, 06:38 PM   #9 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,567
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

Quote:
Originally Posted by wrxstibry View Post
sorted now the ecu reset plugs had been left plugged in i am boosting at 1 bar now
Have you got a decat fitted ?
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 29 Jan 2010, 07:17 PM   #10 (permalink)
Young Scooby
 
wrxstibry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: retford nottinghamshire
Posts: 80
Send a message via MSN to wrxstibry
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

its going on the ramps tomorrow for me to look got exhaust but dont know if it is decat. Why do you ask?
Offline   Reply With Quote
Old 29 Jan 2010, 07:54 PM   #11 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,567
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

ur getting a bit of boost creep if ur hitting 1 bar nowt serious as decats can cause this.
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 29 Jan 2010, 08:42 PM   #12 (permalink)
Young Scooby
 
wrxstibry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: retford nottinghamshire
Posts: 80
Send a message via MSN to wrxstibry
Re: VERY CONFUSED WITH MY BOOST !

ok i will look tomorrow and let you know cheers mate
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hitting boost cut, need help to lower boost mark191178 Subaru Impreza Discussions 12 01 Jul 2010 12:00 AM
Boost problems after rad hose split!??? jtanner Technical General 1 05 May 2009 02:06 PM
3 port boost solinoid on a 93 wrx import T21CDR Engine Bay 1 24 Jan 2009 02:42 PM
help engine jerk and code 45 came up, boost no constant limfk7 Engine Bay 3 05 Sep 2008 01:46 PM


All times are GMT. The time now is 09:53 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.