Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Technical General

Subaru Impreza Forum

High Idle Problem on Bugeye
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01 Dec 2007, 06:01 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
High Idle Problem on Bugeye

I have a couple of very minor problems, which may be from the same fault. Between gears, the engine holds the revs for a split second, and if gunning it, when the clutch is depressed the engine over revs slightly before the next gear is engaged. Also, when returning to tickover, it will stop at 1k rpm before dropping to 750ish and holding steady. It doesnt hunt at all, and is not running rough, as far as I am aware. Does anyone have any ideas, or is this normal (particularly the latter) during the colder days? Many thanks in advance.

Myles
Offline   Reply With Quote
Old 06 Dec 2007, 05:18 PM   #2 (permalink)
Cool Scooby
 
jammychap's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Milton Keynes
Posts: 492
Send a message via MSN to jammychap
My first thought would be a sticky cable, get a mate to check if the is dropping straight back when you let off.
__________________
R.I.P...............................
Offline   Reply With Quote
Old 06 Dec 2007, 07:46 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Will do. Thanks for that. AndyF reckons that its the cold weather making the ecu ask for more fuel, but I will re-grease the cable as well.



TA!
Offline   Reply With Quote
Old 06 Jan 2008, 09:50 AM   #4 (permalink)
Regular Scooby
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 100
if you sort it mate let me know as mine is the same, ive been told could be a neutral sensor but the cold weather would make sense as thats when mine has been doin it since.
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High MPG High CO tobytronicstereophonic Technical General 7 17 Oct 2007 02:09 PM
ECU Data Fault Codes 2002pete Electrical (Including ICE) 2 25 Apr 2007 07:59 AM
99 impreza turbo idle problem ??? Paolo Ch Engine Bay 7 28 Nov 2005 04:47 PM
Idle problem? Phill-type-R Subaru Impreza Discussions 12 16 May 2005 05:13 PM
Meguires now in Halfords Big E Car Care - Make your car sparkle 10 15 May 2005 08:21 AM


All times are GMT. The time now is 04:17 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.