Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Technical General

Subaru Impreza Forum

Weird noise (the technical term)
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 18 Sep 2007, 10:36 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Question Weird noise (the technical term)

Hi, hello to all. I'm new to the site although I've owned my 1999 Classic 2.0 Sport (the baby one) for the past three years. I'm hoping someone out there has had this problem with their Scoobie and might be able to help. Please excuse the non technical language.

My car is cherished and everything gets done when it should, by a reputable garage. But it has started to make a very weird noise when I de-accelerate. It doesn't do this at any other time - I thought the exhaust was vibrating but am assured by the garage that it is fine. It's odd because it only does this when I slow down - fine when I boot it but it's quite loud and turns heads for the wrong reasons. I'm still convinced it's the exhaust but I'm more interested in finding the problem than being right! The noise sounds like something is vibrating (no rude responses) and it does sound like it's coming from under the car but as I can't get out to hear it, I could be wrong.

Any suggestions gratefully received. I'll post pics when the new set of pink graphics I've just ordered on are on the car!

Thanks
__________________
Jo
Offline   Reply With Quote
Old 19 Sep 2007, 11:21 AM   #2 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
Tidgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Nottingham
Posts: 18,743
possibly the heatsheild?
__________________
PM, Squirrels best friend, cream egg king and resident .org spam tart/Perv
Offline   Reply With Quote
Old 19 Sep 2007, 08:50 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Thanks! Looks like I have some work to do on my car now! I'll follow the other threads on heatshields for info.
__________________
Jo
Offline   Reply With Quote
Old 20 Sep 2007, 11:25 AM   #4 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
Tidgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Nottingham
Posts: 18,743
no probs, might just be a slightly loose bolt or might need a new one if if its rusted
__________________
PM, Squirrels best friend, cream egg king and resident .org spam tart/Perv
Offline   Reply With Quote
Old 20 Sep 2007, 01:18 PM   #5 (permalink)
Veteran Scooby
 
uk dave's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Impreza Preservation Society HQ
Posts: 4,399
Send a message via MSN to uk dave
could also be loose baffles in the exhaust-depends where the noise is coming from to be fair or even the exhaust catching on the underbody somewhere.
Offline   Reply With Quote
Old 29 Sep 2007, 08:09 PM   #6 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Hi, thanks for the advice guys - the heat shields were the culprit. Now it's making the right noises!
Cheers.
__________________
Jo
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird Clutch Noise and Definite Problem lane_moseley Technical General 6 08 Sep 2008 01:56 AM
Wheel Bearing Noise from the Rear Bluebotle Technical General 7 24 Jun 2007 12:09 AM
Weird Scaping noise? SilverStreak Technical General 4 19 Jun 2007 07:01 PM
weird noise? djquest Technical General 1 03 Apr 2007 10:59 AM
Wheel Noise.....I Think thebrainsurgeon Technical General 1 28 Apr 2005 06:22 AM


All times are GMT. The time now is 04:01 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.