Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Technical General

Subaru Impreza Forum

Fluctuating boost!!?!
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 23 Mar 2006, 12:30 AM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Oct 2005
Location: High Wycombe - Bucks
Posts: 15
Fluctuating boost!!?!

Just found a new fault on my scoob tonight. (MY01 bugeye)

the scenario:

5th gear, 70mph, 2800ish rpm.

floor the accelerator and the boost goes up to the mapped 1.2 bar, then drops to 0.9, then fluctuates up and down from 1.2 to 0.9 bar.
The revs are not affected by this, im just watching the boost on my gauge and can feel the car boosting, then losing boost, etc etc

Any ideas? Anyone know the symptoms of needing a boost solenoid + pipe clean out? or is this the symptom of a boost leak?

ta for any advice


Cliff
Offline   Reply With Quote
Old 23 Mar 2006, 04:42 PM   #2 (permalink)
Obsessed Scooby
Paid & Proud
 
PeterUK300's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: East Herts
Posts: 12,081
Leaky dump valve maybe ??
__________________
All the best
Pete

http://www.scoobyweb.co.uk
Offline   Reply With Quote
Old 24 Mar 2006, 10:52 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Feb 2006
Location: canterbury
Posts: 23
i have the same prob if you get to to the bottom of your prob before me let me know and i will do the same for you. i have checked every think from pipes to boost controller, ecu, intercooler leeks, but still no go boost gos to 15psi then 10psi there must be some one on here who can help us i blame the wastegate at the mo will keep you posted very sad scooby owner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2006, 10:48 PM   #4 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Apr 2006
Location: i live in barry, south wales
Posts: 2
if you are feeling up to it disconnect actuator vac pipe and block pipe then short test run to see if still happening take care not to over boost as no wastegate connected if prob still evident then may be damaged turbo at exhaust side
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low boost!!! sti69 Engine Bay 13 06 Oct 2010 06:50 PM
how to cleanfactory boost solenoid (controler!) pum Engine Bay 10 16 Apr 2010 11:22 PM
strange boost problem! doc__dave Engine Bay 11 30 Aug 2007 07:09 PM
boost problem - need help! Big Dawg Engine Bay 2 13 Jun 2006 07:32 PM


All times are GMT. The time now is 08:52 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.