Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Technical General

Subaru Impreza Forum

Unable to select gears
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 24 May 2014, 12:51 AM   #1 (permalink)
Obsessed Scooby
 
stiimpreza1984's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 7,475
Unable to select gears

First post in many years unlike the old days this site was my life well I'm back now . Basically my Version 6 Type RA was off the road for 6 months I can't select gears while the engine is running however I can select them when engine is not running. Before I started it I engaged the clutch as its clutch start but pedal went to the floor however lifted it back up and there was pressure felt again. My Q is -is the clutch disc stuck on the input shaft splines or could it be stuck to flywheel or pressure plate? Could I simply put the car in gear with engine off then turn it on and try to take off? Or would I end up doing more damage? Bearing in mind I replaced both the master and slave over 3 years ago but there's only Max 5k miles on them not even. Your comments will be appreciated thanks good to be back.
__________________
SEE NO EVO HEAR NO EVO!
Offline   Reply With Quote
Old 26 May 2014, 08:40 PM   #2 (permalink)
Cool Scooby
 
STIDave's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Winchester
Posts: 202
Re: Unable to select gears

I had this on one of my old cars once. I engaged gear, started and let the clutch up slowly, after that it was fine. I'm guessing the plate was stuck but not entirely sure. If it happen to my Scooby I would still try it tbh.
Offline   Reply With Quote
Old 28 May 2014, 07:31 PM   #3 (permalink)
Obsessed Scooby
 
stiimpreza1984's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 7,475
Re: Unable to select gears

Cheers Dave, it managed to work itself loose after a few pumps of the clutch thanks again.
__________________
SEE NO EVO HEAR NO EVO!
Offline   Reply With Quote
Old 28 May 2014, 08:07 PM   #4 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: Unable to select gears

Give it a bleed now and then Darren if the RA is laid up,have to pump mine if i feel the need to get her out for a blast...
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Old 28 May 2014, 08:35 PM   #5 (permalink)
Obsessed Scooby
 
stiimpreza1984's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 7,475
Re: Unable to select gears

Cheers Ed will do
__________________
SEE NO EVO HEAR NO EVO!
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cant select 1st gear!! mainer52 Technical General 3 03 Jan 2010 10:55 PM
gear select problem neiliobo Newbies - Say Hello Here 1 29 Jan 2009 05:35 PM
tech advise on dealer select monitor out come jbabrh Technical General 2 21 Aug 2007 09:46 PM
Pramac d'Antin select future star. News_Bot MotoGP News 0 06 Nov 2006 02:06 PM
Somerset take on Falcons select. News_Bot Speedway News 0 12 Jun 2006 09:02 PM


All times are GMT. The time now is 07:54 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.