Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza General > Subaru Impreza Discussions

Subaru Impreza Forum

ECU Tek Remap or not??
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 18 Mar 2010, 05:10 PM   #1 (permalink)
Cool Scooby
 
Kedlestone's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
ECU Tek Remap or not??

Hi guys,

In the next month or so its time to get the remap but I hear mixed things about ECU Tek remaps?? What are you thoughts??

Cheers all!
Offline   Reply With Quote
Old 18 Mar 2010, 05:27 PM   #2 (permalink)
Dedicated Scooby
 
brumbrum's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cardiff
Posts: 1,975
Re: ECU Tek Remap or not??

they are great for the price paid, just all depends on who does yor mapping. make sure its a custom map for the mods on your car and not a generic map. Everyone has their favourite mappers, and it can depend on where you are in the country and how far you are willing travel to the mapper you choose, but there seems to be many 'new' mappers that have popped up over the past couple of years. best to use someone who has been doing it for many years and does come recommended.

If you want to spend the extra few hundred quid then you could get a simtek ecu fitted and mapped and have a duel map, anti lag, launch control , but how often are you going to use them - realistically if only a road car. My brother has had idling issues with his simtek, although his mapper has been happy to adjust any issues free of charge. I understand there has been a recent software upgrade for the simtek recently for this problem.
Once you've paid for the ECUTEK licence future tweaks of the map are quite inexpensive. Just make sure you've got all you want on your car before the map.

I've never heard of any problems with ECUTEK software, as long as good mapper have been used. Expect a smoother running car as well as a more powerful, responsive car.

where have you heard mixed issues?
__________________
Interested in everything

Last edited by brumbrum; 18 Mar 2010 at 05:35 PM.
Offline   Reply With Quote
Old 18 Mar 2010, 05:41 PM   #3 (permalink)
Cool Scooby
 
Kedlestone's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
Re: ECU Tek Remap or not??

I've only heard mixed reviews from some local mappers, they map a lot of club cars and say that the ECUTEK software stops them from mapping it, maybe something to do with the licensing?? Bit out my depth here?!?

I probably won't go for the simtek or solaris as its more than I wanna spend really, plus I'm not really after anti lag or launch control with my first rex!?

Jolly Green Monster is fairly local to me, although saying that he is mobile so shouldn't really matter. I hear good things from him so thats probably my first point of call, failing that then engine tuner down south are top knotch I hear?

Will make sure everything that I'm modding is on before the map, although in two minds about getting uprated injectors or not?? I don't intend on changing the turbo so would it be worth it?? Only taking it to 300 bhp max.
Offline   Reply With Quote
Old 18 Mar 2010, 07:14 PM   #4 (permalink)
Dedicated Scooby
 
brumbrum's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cardiff
Posts: 1,975
Re: ECU Tek Remap or not??

you'd be best to contact the mapper before hand to discuss your current mods to make sure they would be happy to map the car as it stands. your current injectors will fine for 300.
I hear that JGM is an excellent mapper, Holyfield on here used him and really rated him. Engine tuner is praised no end by JD on here and he has had much work done with them. I like Bob Rawle, based in Swindon, car is mapped on the road with you driving, and is a great experience.

Maybe some mappers lock the ECUTEK software so no one else can work on it?? Just a guess.
__________________
Interested in everything
Offline   Reply With Quote
Old 19 Mar 2010, 07:53 AM   #5 (permalink)
Cool Scooby
 
dynamix's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 375
Send a message via MSN to dynamix
Re: ECU Tek Remap or not??

The choice of mapper is the important thing not the software he/she uses.
__________________
Duncan
Remaps for Subaru 2001 - 2010 | Classic 92-96 | Simtek | Syvecs
[racedynamix.com]
Moderator Authorised Advertiser
Offline   Reply With Quote
Old 19 Mar 2010, 08:06 AM   #6 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
Tidgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Nottingham
Posts: 18,743
Re: ECU Tek Remap or not??

as said mapper is the key, ecutek mappers are vetted by ecutek to make sure there ok, if they can;t get at the map then they don;t have the software and time to start asking yourself why they dont.
__________________
PM, Squirrels best friend, cream egg king and resident .org spam tart/Perv
Offline   Reply With Quote
Old 19 Mar 2010, 08:11 AM   #7 (permalink)
Cool Scooby
 
dynamix's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 375
Send a message via MSN to dynamix
Re: ECU Tek Remap or not??

Quote:
Originally Posted by Tidgy View Post
if they can;t get at the map then they don;t have the software and time to start asking yourself why they dont.
Indeed.
__________________
Duncan
Remaps for Subaru 2001 - 2010 | Classic 92-96 | Simtek | Syvecs
[racedynamix.com]
Moderator Authorised Advertiser
Offline   Reply With Quote
Old 19 Mar 2010, 08:12 AM   #8 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
Tidgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Nottingham
Posts: 18,743
Re: ECU Tek Remap or not??

should also add that ecutek is prob the most widley used and respected mapping software amongst the top tuners/mappers.
__________________
PM, Squirrels best friend, cream egg king and resident .org spam tart/Perv
Offline   Reply With Quote
Old 19 Mar 2010, 08:55 AM   #9 (permalink)
Cool Scooby
 
dynamix's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 375
Send a message via MSN to dynamix
Re: ECU Tek Remap or not??

but is not the only one
__________________
Duncan
Remaps for Subaru 2001 - 2010 | Classic 92-96 | Simtek | Syvecs
[racedynamix.com]
Moderator Authorised Advertiser
Offline   Reply With Quote
Old 19 Mar 2010, 08:56 AM   #10 (permalink)
jd
Obsessed Scooby
Paid & Proud
 
jd's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: here
Posts: 6,414
Send a message via MSN to jd
Re: ECU Tek Remap or not??

wonder which one you mean...........................
__________________
blah blah blah
Offline   Reply With Quote
Old 19 Mar 2010, 10:34 AM   #11 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: ECU Tek Remap or not??

i'm Tek 3'd on mine,no issues what so ever,as him above^^^...or bell my mapper..
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
remap time! Advice required shaddow Subaru Impreza Discussions 6 21 Jul 2009 12:54 PM
the closest remap seddomyster Electrical (Including ICE) 0 26 Apr 2009 10:45 AM
CEL light after remap pls help Boostjunky Technical General 2 17 Feb 2008 07:11 PM
TSL 333 or Scoobyclinic Remap stirus Subaru Impreza Discussions 2 07 Oct 2007 09:49 AM


All times are GMT. The time now is 12:41 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.