Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza General > Subaru Impreza Discussions

Subaru Impreza Forum

Engine stalling, loss of power and idle problem
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 13 Jan 2010, 08:51 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Engine stalling, loss of power and idle problem

Hi, i own a terzo 3 1998, for a while i have been having occasional idle problems now the car has started to try to boost but will not go. The last few days the car has stalled a few times when slowing down and taken a few seconds to start again. The check engine light doesn't come on but i have checked for fault codes and got 23-MAF sensor, 21- engine coolant temp sensor and 12-starter signal.

Can anyone help with these problems?

Thanks
Offline   Reply With Quote
Old 14 Jan 2010, 01:37 PM   #2 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jul 2009
Location: Reading
Posts: 41
Re: Engine stalling, loss of power and idle problem

Have you tried replacing your plugs? Sounds like it could be firing incorrectly.
__________________
What would scooby do?
Offline   Reply With Quote
Old 15 Jan 2010, 08:44 PM   #3 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
Tidgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Nottingham
Posts: 18,743
Re: Engine stalling, loss of power and idle problem

could be the maf
__________________
PM, Squirrels best friend, cream egg king and resident .org spam tart/Perv
Offline   Reply With Quote
Old 16 Jan 2010, 01:17 AM   #4 (permalink)
Veteran Scooby
 
rikimaru's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sussex
Posts: 3,335
Re: Engine stalling, loss of power and idle problem

As Tidgy says and fault code suggests. Classic symptoms of a failed MAF.
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
power loss PJF Technical General 17 03 Aug 2009 05:03 PM
really bad idle cuts out please help!! good garage in suffolk? rickswrx Engine Bay 4 30 Sep 2008 10:53 PM
Z4 ecu Piggy back Scoobie-Shieldy Electrical (Including ICE) 11 13 Jul 2006 09:40 AM


All times are GMT. The time now is 11:56 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.