Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza General > Subaru Impreza Discussions

Subaru Impreza Forum

engine management light. ..help
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 13 Nov 2004, 02:47 PM   #1 (permalink)
Cool Scooby
 
sealion127's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: cumbria
Posts: 371
Send a message via MSN to sealion127
engine management light. ..help

just been for a spin the my my02 wrx , and felt a drop of in power under hard acceleration and the engine management light illuminated....checked under the bonnet and found the pipe to the waste gate actuator had split and come off...cut it backand re-attached it but the light has stayed on..is the only way of sorting it at the dealer or is there anything i can do to get the light out....oh and is it safe to drive like this?
cheers
chris
Offline   Reply With Quote
Old 13 Nov 2004, 06:04 PM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
Join Date: Apr 2004
Location: shropshire
Posts: 3,565
Send a message via MSN to buzz
Chris, try resetting the ecu as follows:
Remove the negative terminal from the battery, turn on the ignition and press down the brake pedal for about 30 secs to drain the capacitors in the system.
Reconnect said terminal and take it for a spin.

Hope that helps mate, if not try pm'ing nelson or olly, they are the guys that are really not under the bonnet.

Buzz
Offline   Reply With Quote
Old 13 Nov 2004, 07:21 PM   #3 (permalink)
Cool Scooby
 
sealion127's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: cumbria
Posts: 371
Send a message via MSN to sealion127
cheers buzz......took the wife to the super market about an hour later and it righted its self.....

chris
Offline   Reply With Quote
Old 14 Nov 2004, 11:18 AM   #4 (permalink)
Veteran Scooby
 
Join Date: Apr 2004
Location: shropshire
Posts: 3,565
Send a message via MSN to buzz
Guess i was a bit late wih the reply there then :shock:


Buzz
Offline   Reply With Quote
Old 28 May 2008, 11:37 AM   #5 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
help

i have had my precatremoved and it seems that the sensor has not been reconnected now as the engine management light is on and the ca is not running right does any one know wil i need a ecu remap or can i just reset it
Offline   Reply With Quote
Old 28 May 2008, 02:30 PM   #6 (permalink)
Veteran Scooby
 
uk dave's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Impreza Preservation Society HQ
Posts: 4,399
Send a message via MSN to uk dave
May need a celfix depends on your car model mate.
__________________
Best sealant used to date- Fourstar ultimate paint protection *Now discontinued* Rebranded as sonus SFX4 paint sealant-Try some ya wont be dissapointed.
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine light dissapears when clutch pressed bumhulio Engine Bay 19 12 Dec 2012 12:44 PM
Petrol cap and engine management? WRXGAV Technical General 5 16 Aug 2008 11:00 AM
advice please, engine light on ONCE AGAIN... ozbod1 Electrical (Including ICE) 6 28 May 2008 08:03 PM
16 important OIL questions and answers oilman Technical General 0 23 Jan 2008 03:31 PM
OUTSTANDING NEW ‘BOXER’ ENGINE FOR ’06 LEGACY RANGE skylight General Chat - Anything about Anything 3 03 Aug 2005 10:15 AM


All times are GMT. The time now is 05:06 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.