Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza General > Subaru Impreza Discussions

Subaru Impreza Forum

For those with Knocklinks fitted
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02 Jul 2004, 06:54 PM   #1 (permalink)
FMS
Cool Scooby
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hampshire
Posts: 294
Send a message via MSN to FMS
For those with Knocklinks fitted

Please read this thread this guy knows what hes on about
http://bbs.scoobynet.co.uk/showthread.php?t=340796
Offline   Reply With Quote
Old 02 Jul 2004, 07:03 PM   #2 (permalink)
Administrator
 
skylight's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Here and S.Wales
Posts: 13,155
Thanks for the link FMS, sn appears to be down at the minute...

Hope all is well with you m8
Offline   Reply With Quote
Old 02 Jul 2004, 07:05 PM   #3 (permalink)
FMS
Cool Scooby
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hampshire
Posts: 294
Send a message via MSN to FMS
Back up now m8 im fine ta looking forward to the p*** up more than the meet now
Offline   Reply With Quote
Old 02 Jul 2004, 07:06 PM   #4 (permalink)
Obsessed Scooby
Paid & Proud
 
PeterUK300's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: East Herts
Posts: 12,081
Text copied across from "Harvey" on Scoobynet FOR INFO ONLY for replies etc Go to
link posted by FMS
Quote:
Originally Posted by Harvey

I have come accross three K.L.s in the last three weeks which were not functioning.

On the WRX Wagon I had relocated the LEDs remotely and was impressed by how quiet it was with only two greens after a major power hike. Turbo, Injectors, Exhaust, Headers and Link ECU etc. When I removed the installation I found that some of the telephone cable wires used to extend the LEDs position had fractured.
All soldered back together for me by Andrew C. Obviosly telephone cable is too brittle. Use softer wire. Luckily the fault was detected before damage occurred.

The second occurrence was on a car where det was audible but only two greens were showing. I thought it would just be a case of turning up the sensitivity before sorting out the det issues. Shock, horror. On opening the original box, some of the legs to the LEDs were fractured. This box had probably never been opened before. A simple soldering job effected the repair.

A couple of weeks ago I was called to an STi 9, just off the motoway slip. No.1 piston had picked up in the bore and the repair was a complete engine transplant for 1500. The owner had been exploring the performance of his vehicle but had only seen two flickering greens.
By chance, after he got the car back, I asked him to check the garage had refitted his K.L. sensor and where was it located. I suggested he tap the block with a heavy screw driver and he had two greens. I then asked him to use a hammer but still only two greens. The K.L. was bought in a Group Buy about 18mths ago and transferred from the previous car to the 9. On openning the O/E K.L. box.....more fractured LED legs. Expensive.

So if you rely on a Knock Link check it regularly. I understand on some cars there is a full scale reading on turning the starter as the ring gear is engaged but unless you get a full scale reading, proceed with caution.
__________________
All the best
Pete

http://www.scoobyweb.co.uk
Offline   Reply With Quote
Old 02 Jul 2004, 10:00 PM   #5 (permalink)
Dedicated Scooby
 
Nelson's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: South West
Posts: 2,659
:shock: :shock: :shock:
Offline   Reply With Quote
Old 02 Jul 2004, 10:55 PM   #6 (permalink)
Veteran Scooby
 
Big E's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hampshire
Posts: 3,827
Send a message via MSN to Big E
cheers for that
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ppp fitted or not? 1980 sti prodrive Technical General 3 27 May 2008 03:00 PM
Domenicali: Tyres had been fitted for two minutes. News_Bot Formula News 0 27 May 2008 10:43 AM
fitted new part guys robo Technical General 7 31 Mar 2005 07:20 PM
Autometers Fitted Nelson Users Photo Gallery 29 28 Nov 2004 11:01 PM


All times are GMT. The time now is 02:40 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.