Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza General > Subaru Impreza Discussions

Subaru Impreza Forum

need some HELP guys
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07 Dec 2007, 10:32 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
scoobydoo318's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: out and about
Posts: 13
need some HELP guys

ok my sccoby classic 93' is in need of help as the engine warning light stays on and the fans continue running, im not sure what i need to correct this, do i need a new relay or is it somethng else...
Offline   Reply With Quote
Old 08 Dec 2007, 12:23 AM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
uk dave's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Impreza Preservation Society HQ
Posts: 4,399
Send a message via MSN to uk dave
Found this elsewhere though sure someone had this the other day on here-

1995 Subaru Impreza

Heating / Cooling System Malfunction Happens always Always
Q: The cooling fans continue running from a cold start to warm up. Is a sensor possible for this problem? It's not overheating. Also, it acts like its not running properly on a cold start; after warmup it's fine.... other then the fans running. Any help would be appreciated. I'm hoping for something simple. Thank you.

A: Coolant temp sensor triggers the fans in case of overheating. If sensor thinks that the engine is overheating, it will provide LESS fuel and turn on fan to help. Ed
__________________
Best sealant used to date- Fourstar ultimate paint protection *Now discontinued* Rebranded as sonus SFX4 paint sealant-Try some ya wont be dissapointed.
Offline   Reply With Quote
Old 08 Dec 2007, 04:56 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
scoobydoo318's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: out and about
Posts: 13
so it looks like i need a new coolant temp sensor... cheers dave..
Offline   Reply With Quote
Old 08 Dec 2007, 05:14 PM   #4 (permalink)
Veteran Scooby
 
uk dave's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Impreza Preservation Society HQ
Posts: 4,399
Send a message via MSN to uk dave
Havent had the problem meself but if those are ya symptoms-yer i`d say so-dont ever take anything as definate ya read on any car forum though as theres that many variables of what it could be usually,we`re just here to give folks options of what to look for/try - if i`d had the problem myself could say yer definately but as i havent wont say for definate that`l cure it-i usually like a few ppl`s opinion.

Let us know how ya get on mate
__________________
Best sealant used to date- Fourstar ultimate paint protection *Now discontinued* Rebranded as sonus SFX4 paint sealant-Try some ya wont be dissapointed.
Offline   Reply With Quote
Old 01 Jan 2008, 06:18 PM   #5 (permalink)
Fresh Scooby
 
scoobydoo318's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: out and about
Posts: 13
yep the problem was coolant temp sensor + was dirty fun replacing it.. reset the ecu and fires up perfectly.. nice one dave..
Offline   Reply With Quote
Old 01 Jan 2008, 07:18 PM   #6 (permalink)
Obsessed Scooby
Paid & Proud
 
PeterUK300's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: East Herts
Posts: 12,081
Well done Dave and glad it was easily sorted scoobydoo318
__________________
All the best
Pete

http://www.scoobyweb.co.uk
Offline   Reply With Quote
Old 01 Jan 2008, 08:12 PM   #7 (permalink)
Veteran Scooby
 
uk dave's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Impreza Preservation Society HQ
Posts: 4,399
Send a message via MSN to uk dave
Glad i could help-even more glad its running right
__________________
Best sealant used to date- Fourstar ultimate paint protection *Now discontinued* Rebranded as sonus SFX4 paint sealant-Try some ya wont be dissapointed.
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fog lights any ideas guys ??? sime35 Electrical (Including ICE) 2 02 Jun 2007 09:49 AM
Hi guys and girls. . . i need some help ! Donk General Chat - Anything about Anything 8 09 Nov 2006 01:16 AM
What would you guy's do if you had this much problem's with your car!!! girlyracer Subaru Impreza Discussions 38 25 Jul 2006 04:28 PM
Hi Guy's Martek Newbies - Say Hello Here 9 29 Dec 2005 05:50 PM
fitted new part guys robo Technical General 7 31 Mar 2005 07:20 PM


All times are GMT. The time now is 12:50 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.