Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning

Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning (http://www.subaru-impreza.org/forum/)
-   Subaru Impreza Discussions (http://www.subaru-impreza.org/forum/subaru-impreza-discussions/)
-   -   Rad cap question (http://www.subaru-impreza.org/forum/subaru-impreza-discussions/107648-rad-cap-question.html)

Stig 25 Feb 2014 09:08 PM

Rad cap question
 
I'm having a slight problem with coolant going into the expansion plastic tank next to the rad but never going back even when cold.
When I remove the cap on the small tank next to the turbo when cold there is a bit of a vacuum.
So I took the expansion bottle off and topped up the small tank and it took the bottle level back to where it was before.

I also checked the rad and coolant is right to the top.

Looking at the cap the one on the small tank it is 108kpa pressure release and also vacuum releases back with the small pull down plate under the cap.

But on the radiator cap it is 137kpa but the silver plate underneath does not budge I.e. It does not seem to vacuum back from the overflow bottle. Is this normal? Is this cap different?

Looked all over Google but can't find a definitive answer..

Car is 2008 sti 330S


All times are GMT. The time now is 08:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177