Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru-Impreza.org > Newbies - Say Hello Here

Subaru Impreza Forum

Kill my subie or invest in it???
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02 Aug 2014, 08:29 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
Kill my subie or invest in it???

Hello knowledgeable subie falk.

As my user name implies, im very new to subies and even newer to turbos.
Iv got a list of concerns and questions regarding my car and id like see if anyone could offer some assistance (please).

Iv had my car for 18 months after two-timing my much loved R-34 skyline. Since iv had the Impreza, the engine MIL light has been on constant and after performing a diagnostic test using the green and black plugs it turned out to be the knock sensor and throttle sensor. Ivestaging the the knock sensor condition lead me to discover that the wiring on the harness side had been damaged causeing the connector to harness to be ripped of. I suspect the damage occurred during the previous owners engine swap (an 00 in a 99 chassis). Since i dont like spending money for something that i could attempt myself, i decided to get some electrical tape and rewire the ks to harness. I left battery disconnected for a day and then check the diagnostics code again...to my surprise the knock sensor code has vanished wen iv got green connecters together.. But with the black pair the ks code stil appears... Now i understand that the blak pair are supose to be any recent codes in the ecu memory.so should i not worry about the code still being prescent and consider one of my faults dead since it no longer shows with green pair connected?? I must add with those green pair connected that the car does wot i supose its meant to....fans start wurring and relays clicking like a test mode kinda. With the second fault (throttle sensor) i managed to remove the code once after i noticed the ts is adjustable but because im a perfectionist, i didnt like the way my car idled so i readjusted it and now i cant get fault to go away again. Is there some guideline to adjust the throttle sensor? I noticed that the voltages change with each adjustment so there must be a knack to positioning it?? Either that or the sensor may hav seen its last days. Iv changed my mind about including my other car issues in this post as iv already given u guys a novel to read... Any advice would be greatly appreciated
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
knock sensor, mil, throttle sensor


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new subie guy here killerdragonoz Newbies - Say Hello Here 6 22 May 2011 06:16 PM
Newbie Subie Chip682 Subaru Impreza Discussions 10 26 Apr 2009 11:04 AM
Rally GB to invest in Welsh forestry project. News_Bot Rally News 0 28 Oct 2008 10:51 AM
JV to invest? News_Bot Nascar News 0 22 Oct 2007 07:18 AM
My 06' subie subyguy2006 Users Photo Gallery 15 08 Apr 2006 04:29 PM


All times are GMT. The time now is 11:35 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.