Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Interior

Subaru Impreza Forum

Problem: Cooling/Heating Fan don't work!
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 21 Jun 2005, 01:26 AM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 10
Send a message via AIM to starsistar
Problem: Cooling/Heating Fan don't work!

Hi All,

I was driving around my stylish 1997 impreza this past saturday when the blower fan suddenly quit! I tried moving the knob up and downto no avail. I've checked the fuse box and none of the fuses for heating or cooling fans are blown, the engine isn't overheating, the AC compressor starts up fine, there is just no fan to blow the air out of the vents in the car. Is this just my blower fan quitting, or could there be another problem? And if any of you have had this problem and had it fixed, would you have any idea of the approx. cost?

thanks!
Offline   Reply With Quote
Old 21 Jun 2005, 06:55 PM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
Join Date: Apr 2004
Location: shropshire
Posts: 3,565
Send a message via MSN to buzz
hi star sister, you could get an electrician (or someone with a bit osf electrical skill) to meter out the fan motor to see if the windings are ok, strsange it hasnt taken out the fuse :roll: have you checked all the fuses per chance? there are some under the bonnet (hood) as well as below the dash panel.
Check out too the switch is ok.

As for cost, sorry cant help as am the wrong side of the pond, but please keep us posted

Buzz
Offline   Reply With Quote
Old 21 Jun 2005, 11:31 PM   #3 (permalink)
bob
Senior Scooby
Paid & Proud
 
bob's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Bristol UK
Posts: 1,547
You should have a regulator that adjust the speed of you fan sometimes these blow and you get nothing on the first few settings of the fan control but if the fan still does not work on full setting (this bypasses the regulator for full fan speed)and you have power to the fan then you will find a new fan is requied if no power to fan then most prob a fuse relay cut wire problem.
Offline   Reply With Quote
Old 22 Jun 2005, 03:57 AM   #4 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 10
Send a message via AIM to starsistar
well I checked all the fuses... nothing blown, which is decidedly weird. Though if I remember correctly, the fan was making an annoying whine in the days before it went. Either way I'm going to have my mechanic check it out after my July 4 holiday.... Given as I'm not particular about the AC in the car anyway, it's a not a big deal. Will update when mechanic tells me whats wrong.
Offline   Reply With Quote
Old 09 Jul 2007, 02:53 AM   #5 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Smile

there is supposed to be a relay above the fuse box for the blower but ive looked cant find it i got same problem. it shows under parts listing s a round metal relay . anybody else know exactly where its at dont realy like having my head up my dash lol
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ECU Data Fault Codes 2002pete Electrical (Including ICE) 2 25 Apr 2007 07:59 AM
How Car Engines Work 2002pete Engine Bay 2 30 Dec 2006 02:17 PM
MY99 Turbo ignition problem M-Tech Engine Bay 7 27 Aug 2006 06:56 AM


All times are GMT. The time now is 10:58 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.