Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

Non Starter
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 31 Dec 2010, 12:13 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 42
Non Starter

over winter i been working on my car doing the injectors and fitted my front mount intercooler. now my car wont even start. i double checked tthe engine and all the bits are put back together.

as soon as i turn the key, its like a loud clunk and thats it, it wont even try to turn the engine over before starting.

i changed my wrx injectors with the 440cc injectors including the spacer kit, i cant see how the intercooler can affect the engine.

i charged the battery, also tryed battery off my other car and does the same thing

it ran perfectly normal before changing the injectors, also theres no fuel leak in the engine bay

dunno what i should check next, really puzzled
Offline   Reply With Quote
Old 31 Dec 2010, 12:29 PM   #2 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 42
Re: Non Starter

just to note also with the loud clunk trying to turn it over, if you leave it a bit its not the same noise each time, it goes that little bit further but then back to normal. even if there was no fuel getting in it should still turn over?
Offline   Reply With Quote
Old 31 Dec 2010, 04:06 PM   #3 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: Non Starter

is the water frozen ?
does it sound like a starter motor sticking ?
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 01 Jan 2011, 09:35 PM   #4 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 42
Re: Non Starter

just a little update , car is all fine just me getting paranoid about seized engine

all i did was take the spark plugs out and petrol came gushing out of 1 cylinder, so just turned the car over with out the spark plugs few times and put them back in. started 1st go (my fault as i forgot to put the spacers on 1st attempt)

how series is it running the car with the bigger 440cc injectors and fuel pressure reg set at 44psi, boost is at 17psi,

i know its recommended to get the esl daughter board fitted but its booked in for middle of January, is the car ok to use in the mean time or shall i just leave it until the day ?

cheers
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
97 impreza 2.2L starter sound billhilly Engine Bay 3 06 Oct 2010 05:10 PM
no power to starter monsterman902 Engine Bay 0 06 Sep 2010 02:34 AM
Issue with setting off alarm using starter remote's lock/unlock button lauren9847 Electrical (Including ICE) 2 27 Jun 2010 12:44 AM
Podium delight for 'late starter' Rea. News_Bot Superbike News 0 17 May 2009 07:50 PM
fitting a push button starter GHBNIC Electrical (Including ICE) 0 24 Aug 2006 04:22 PM


All times are GMT. The time now is 06:37 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.