Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

Turbo boost loss
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06 Jun 2013, 03:56 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Aug 2012
Location: Manchester
Posts: 11
Unhappy Turbo boost loss

hi all..

I really need some ideas on what my problem is, i'm still pretty much a newbie so still learning all about my car and any help is much appreciated..

right.. i started out warming my car up as usual then drove it for a good half hour before i got chance to open her up a bit and as i have i got to about 4th gear 5000rpm and i just lost all boost?
it still boosts up to 0.5 bar and will hold but there is no push in the car at all, its tuned and usually boosts up to 1.2 bar.

I really just need some ideas on where to start looking, i'm thinking BOV to start with then gaskets in the exhaust but just need a few more ideas if this doesn't come up trumps..

Thanks for reading..

any help much appreciated..
Offline   Reply With Quote
Old 06 Jun 2013, 06:03 PM   #2 (permalink)
Cool Scooby
 
Technical_Bob's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: In a cloud up in the sky, Like lucy
Posts: 291
Send a message via MSN to Technical_Bob
Re: Turbo boost loss

cleaned the Boost solenoid ?
none standard BOV`s can cause a boost leak.
__________________
Subaru servicing, repairs and diagnostic fault finding help available.
Offline   Reply With Quote
Old 28 Jun 2013, 11:55 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Aug 2012
Location: Manchester
Posts: 11
Re: Turbo boost loss

after I left the car for an hour it went back 2 normal but am sure its going 2 do it again at some point, up2 now nothings happened, i'm just puzzled on what it could've been..
Offline   Reply With Quote
Old 29 Jun 2013, 12:06 AM   #4 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Aug 2012
Location: Manchester
Posts: 11
Re: Turbo boost loss

thanks for your info, but as I am still a bit of a newbie not sure how to clean the solenoids.. I did btw check all gaskets and seals with the washing up liquid method but all was good, and with it only doing it for an hour could u still think its the same thing? thanks again for your help...
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
loss of boost smudge095 Technical General 5 12 Jan 2013 10:36 AM
Loss of power/misfire under boost @5K rpm bsong Modifications - Tips and Tricks 4 30 Jan 2012 12:13 PM
loss of boost 01726elvie Technical General 6 20 Apr 2010 11:35 PM
1.4 turbo boost funkybozu Subaru Impreza Discussions 0 18 Jun 2005 02:39 PM
Loss of turbo on 04 WRX SteveH Subaru Impreza Discussions 5 03 Aug 2004 10:41 AM


All times are GMT. The time now is 03:57 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.