Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

boost problems
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06 Mar 2012, 11:54 AM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Mar 2012
Location: west yorkshire
Posts: 3
boost problems

hi i have a 1999 turbo 2000 it boosts up to 17 psi and then drops to 10 psi then back all the time wot could this be as it is my first subaru please help
Offline   Reply With Quote
Old 06 Mar 2012, 12:03 PM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: boost problems

17 psi is over 1 bar so its over boosting and then dropping down to what it should be,
whip the passenger side carpet up and lift the metal cover and see what ecu you have, we can then tell you for certain what your boost should be,
any mods at all? decat or have you swapped any hoses around or replaced them at all ?
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 06 Mar 2012, 12:15 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Mar 2012
Location: west yorkshire
Posts: 3
Re: boost problems

its got ported and polished heads and manifold and wide mouth de-cat
Offline   Reply With Quote
Old 06 Mar 2012, 12:19 PM   #4 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Mar 2012
Location: west yorkshire
Posts: 3
Re: boost problems

hi the sticker on the ecu is brown and says E3
Offline   Reply With Quote
Old 06 Mar 2012, 01:05 PM   #5 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: boost problems

Impreza 1999-2000
Impreza Turbo 2000 UK
ECU Code AE800, AE801, AE802 : 13.64psi
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 07 Mar 2012, 09:54 AM   #6 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
Tidgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Nottingham
Posts: 18,743
Re: boost problems

has it been mapped for the mods?
__________________
PM, Squirrels best friend, cream egg king and resident .org spam tart/Perv
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boost problems ..... help please!! 024AST Engine Bay 4 21 Feb 2011 09:23 AM
boost problems Quill Engine Bay 1 24 Jan 2011 11:03 PM
Boost problems Quill Engine Bay 0 24 Jan 2011 05:02 PM
boost problems almack69 Technical General 5 16 Feb 2010 07:43 PM
boost problems gringo8585 Engine Bay 5 27 Feb 2009 06:45 PM


All times are GMT. The time now is 07:42 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.