Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

Running issues
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11 Jan 2012, 09:14 PM   #1 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Running issues

i have a problem when under full throttle the car seems to jerk violently like a bad missfire ?? if i accelrate gradually its fine ??? any ideas?
Offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2012, 09:22 PM   #2 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Re: Running issues

i had this prob before i changed the motor a week ago the only thing that did not get changed was the maf sensor???
Offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2012, 09:26 PM   #3 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: Running issues

possible overboost or fuel cut,cold air will cause the motor to jerk hard..
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2012, 09:39 PM   #4 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Re: Running issues

ok bud whats the next thing to check
Offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2012, 10:54 PM   #5 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: Running issues

what year is the car?..
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2012, 11:04 PM   #6 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Re: Running issues

its a 1998 uk turbo bud
Offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2012, 11:20 PM   #7 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: Running issues

running an induction kit by any chance?
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Old 12 Jan 2012, 07:41 AM   #8 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Re: Running issues

Yes it has a cone filter k and n
Offline   Reply With Quote
Old 12 Jan 2012, 08:48 AM   #9 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: Running issues

Quote:
Originally Posted by The Pilot View Post
running an induction kit by any chance?
can u predict the lottery numbers for me too fella
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 12 Jan 2012, 09:23 AM   #10 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: Running issues

Quote:
Originally Posted by Richieb View Post
Yes it has a cone filter k and n
thought as much,if you have the standard airbox,stick it back on and see how it runs..
Quote:
Originally Posted by bugeye_bob View Post
can u predict the lottery numbers for me too fella
can give it a go Brett
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Old 12 Jan 2012, 01:33 PM   #11 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Re: Running issues

Ok I haven't but will get on eBay thanks for your help
Offline   Reply With Quote
Old 12 Jan 2012, 09:16 PM   #12 (permalink)
Senior Scooby
 
scoobymike79's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lincolnshire
Posts: 1,730
Re: Running issues

Try these guys if your struggling to find airbox - Grade A Subaru Welcome Page
__________________
"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." -Colin McRae
Offline   Reply With Quote
Old 13 Jan 2012, 12:47 PM   #13 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
Tidgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Nottingham
Posts: 18,743
Re: Running issues

did i read that right that you changed the engine?
__________________
PM, Squirrels best friend, cream egg king and resident .org spam tart/Perv
Offline   Reply With Quote
Old 13 Jan 2012, 01:47 PM   #14 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Re: Running issues

Yeah it ran a bearing out
Offline   Reply With Quote
Old 14 Jan 2012, 03:04 PM   #15 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 51
Re: Running issues

old engine ran a bearing so put this engine in all is well but the problem is still here it wasnt as bad in the old motor but is much worse on this one???
got airbox coing so will try that also im replacing all the hoses as one on the turbo was split but even though ive replaced it the problem remains its really getting on my nerves as i can use the car to overtake as it shits its pants when i try to acclerate
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rad issues wilsbrough Technical General 10 22 Nov 2010 08:26 PM
running in...? zzmilo Subaru Impreza Discussions 1 21 Aug 2010 09:00 PM
Running Issues TheWelsho Technical General 1 27 Sep 2007 04:04 PM


All times are GMT. The time now is 10:45 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.