Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

IDC High idle
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10 Dec 2011, 05:34 PM   #1 (permalink)
Cool Scooby
 
rubix's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Plymouth
Posts: 311
IDC High idle

Hey all

Well straight to the bug i have, car starts 1st time idles like it should when cold, warms up and is still great, however after a few miles you pull up and the car is at 2000rpm or just over constant in neutral, the only way to get the RPMs down is drive it in high gear as that pulls them down at a slow speed, or turn off and start again <<not always works <<

its a 96 jap turbo

iv cleaned the ICV
always has good fuel
not long had a small service

Any clues to what you guys think it could be would help.. Oh and the engine light also came on and whent off again
Offline   Reply With Quote
Old 10 Dec 2011, 06:36 PM   #2 (permalink)
Senior Scooby
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,370
Re: IDC High idle

I'd get the code read. The ecu will have a record of why the cel went on
Offline   Reply With Quote
Old 10 Dec 2011, 07:45 PM   #3 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: IDC High idle

could be the 02 playin up bud...
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Old 10 Dec 2011, 09:28 PM   #4 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: IDC High idle

if it is ok after a restart id be give the iacv another clean, sounds like its sticking if honest.
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 10 Dec 2011, 09:37 PM   #5 (permalink)
Cool Scooby
 
rubix's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Plymouth
Posts: 311
Re: IDC High idle

thanks guys, well iv just got back from taking the car for boot, and its seems to have gone (FOR NOW LOL) what i did, changed all the water and flushed it thru a few times as i needed to put the antifreeze in, took of air filter and gave it a clean DIDNT REALY NEED IT. cleaned the idv.... now not sure what one worked but something did. and wow the water was VERY VERY dirty misses was not happy with the state of the washing up bowel.

thanks for the replys lads

PS Bugeye bob what a avatar
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High idle lillpete Technical General 18 19 Feb 2012 10:14 AM
eratic idle ScoobyDo0 Subaru Impreza Discussions 4 01 Sep 2011 09:11 PM
High Idle Problem on Bugeye myles Technical General 3 06 Jan 2008 09:50 AM
Odd Idle when hot WAYNE WRX Engine Bay 3 12 Oct 2007 07:41 PM
idle all over??? andyd Engine Bay 4 10 Jan 2007 09:38 PM


All times are GMT. The time now is 10:13 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.