Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

Help!! Impreza 94 starting problem.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 17 Sep 2011, 10:05 AM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Help!! Impreza 94 starting problem.

Help!! I have a 94 turbo 2000 that has a starting problem. It takes ages of turning over before starting but starts instantly when hot or driven for a while. Just after peoples thoughts as to why it does this! Iv tried cam and coolant temp sensor. Battery is fine and starter seems fine as it doesnt sound lazy. Fault code is telling me it's maf sensor but iv replaced it and no difference! Also hesitates slightly and pops sometimes between gear changes. Tested fuel pump too. Hope someone can help with a solution as im now scratching my head!! Only other thing I was goin to try was putting a cat on it as it is decatted.
Offline   Reply With Quote
Old 17 Sep 2011, 03:14 PM   #2 (permalink)
Senior Scooby
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,370
Re: Help!! Impreza 94 starting problem.

Have u changed the fuel filter and checked the pump
Offline   Reply With Quote
Old 17 Sep 2011, 04:09 PM   #3 (permalink)
Obsessed Scooby
 
stiimpreza1984's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 7,475
Re: Help!! Impreza 94 starting problem.

Was about to say the coolant temp sensor you try the crank sensor, you check coilpack, gaps in plugs?
__________________
SEE NO EVO HEAR NO EVO!
Offline   Reply With Quote
Old 18 Sep 2011, 10:42 AM   #4 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Re: Help!! Impreza 94 starting problem.

fuel pumps fine and i replaced filter too. not tried cranksensor or plugs and coil pack. Im goin to try a set of injectors, im convinced its them. Also got an oil leak either crank seal or cam seal, not had cover off to see where its leaking. Are either of these seals hard to do?
Offline   Reply With Quote
Old 19 Sep 2011, 08:32 PM   #5 (permalink)
Cool Scooby
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 211
Re: Help!! Impreza 94 starting problem.

The pops inbetween gears, could this be the turbo? or air/fuel ratio? Im only a newb just guessing really.
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wrx import problem on starting HELP!! wayneclark1979 Electrical (Including ICE) 1 28 Dec 2009 07:13 PM
Starting Problem Help RossD Technical General 10 30 May 2006 08:09 PM
Cold Starting Problem wrx2005 Engine Bay 6 19 Feb 2006 08:49 PM
1996 Subaru Impreza Sti Version 2 Import Starting Problem Imprezafreek Engine Bay 3 31 Oct 2005 08:40 PM
Cold Starting Problem buzz Subaru Impreza Discussions 8 15 Oct 2004 06:52 PM


All times are GMT. The time now is 09:40 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.