Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

FUEL PROB
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 28 Jun 2011, 08:11 AM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
FUEL PROB

Hi all, can you help.
I've just reconnected the fuel lines from the fuel tank to the engine, so the fuel lines are empty, and when I turn the ignition on instead of before when I switched on, the pump would make a noise, I'm guessing, pressurise the system, it just keeps doing this over and over, the engine does start but only for a few seconds then dies, the water isn't conected yet or the ABS but this wouldn't have anything to do with it, would it? should I let it keep doing it till it sorts itsellf out or do I need to bleed the system of air?
Offline   Reply With Quote
Old 28 Jun 2011, 08:16 AM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: FUEL PROB

I assume you mean the fuel lines from the fuel filter under the bonnet not the actual direct lines from the tank ?
you should still hear the pump prime the system, if the lines are empty it will run for longer.
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 28 Jun 2011, 01:02 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Re: FUEL PROB

I refitted the whole system, so the lines are empty. what you're saying is the pump will prime for longer. Thanks for your reply, very much appreciated.
Offline   Reply With Quote
Old 07 Aug 2011, 05:50 PM   #4 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Oct 2008
Location: saint Lucia
Posts: 63
Send a message via MSN to glyne
Re: FUEL PROB

I have question guys. I have just installed an AVO 245lpm fuel pump to my 2008/09 wrx sti,
just tested it and notice that i cant get only 5500 rmp while driving stationary and in neutral its fine and ideas please help.
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hot starting prob on my 96 wrx ??? fg550 Engine Bay 15 24 Aug 2009 06:34 PM
prob with de-cat cavboy Technical General 3 23 Aug 2008 08:15 PM
coolant prob wrx123 Subaru Impreza Discussions 0 20 Aug 2008 06:58 PM
spot prob scoobyroobyroo Subaru Impreza Discussions 0 27 Apr 2008 11:49 AM
brake prob? rez Technical General 3 25 Sep 2005 07:17 PM


All times are GMT. The time now is 07:14 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.