Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Engine Bay

Subaru Impreza Forum

forge dump valve not working?
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 18 Jun 2011, 02:19 PM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 12
forge dump valve not working?

i've just put on a forge dump valve on my 1995 subaru impreza, and its not making any sounds, i did have a baileys on and that didnt go off most the time, and usally only heard if when on motorway doing around 80. boost gauge says im running 10psi. i've tried other dump valves but they never seem to go off. car pulls well, no air leaks, had recent check over by subaru, and every fine. i've tried putting the vacuum pipe on different nipples but still the same. the dump valve is connect to a pipe that goes from the turbo to the intercooler. So why aint it loud? 10psi of boost should make a nice dumpoing sound but im getting nothing? anyone got any suggestions why im not getiing a nice dumping sound?
Offline   Reply With Quote
Old 18 Jun 2011, 02:31 PM   #2 (permalink)
Fresh Scooby
 
forrister's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 34
Re: forge dump valve not working?

i have forge onmine its agood one too .... is the small rubber pipe on top off manifold and have ya blank off under cooler....
Offline   Reply With Quote
Old 18 Jun 2011, 03:11 PM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 12
Re: forge dump valve not working?

intercooler doesnt need blanking off its a standard one on top of the engine.
Offline   Reply With Quote
Old 20 Jun 2011, 06:41 AM   #4 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: forge dump valve not working?

is the DV new ?
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 20 Jun 2011, 10:39 AM   #5 (permalink)
Obsessed Scooby
 
The Pilot's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bay of Tor...
Posts: 6,567
Re: forge dump valve not working?

sounds like you've "T" it in the wrong place fella..
__________________
Mapped by Enginetuner(Plymouth)..
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Forge VTA Dump Valve scooby si Engine Bay 4 25 May 2005 04:10 PM
Forge Dump Valve Help dnixy77 Subaru Impreza Discussions 15 22 Feb 2005 04:28 PM


All times are GMT. The time now is 09:00 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.