Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Electrical (Including ICE)

Subaru Impreza Forum

Issue with setting off alarm using starter remote's lock/unlock button
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 26 Jun 2010, 12:01 AM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Question Issue with setting off alarm using starter remote's lock/unlock button

We just got a 2010 Impreza with car starter built-in. We have the starter fob & a regular fob. For some reason, after using the regular fob, when the starter fob is used to unlock the vehicle (& the passenger door opened first), the alarm goes off. This is the only time it goes off.

Is it because I'm opening the passenger door first or something else? I'm curious because I've now set it off twice around 8am & I don't wish to keep waking up the rest of the house & the neighbors with the alarm accidentally going off.

Thanks.
Offline   Reply With Quote
Old 26 Jun 2010, 11:32 PM   #2 (permalink)
Regular Scooby
 
hanzo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 126
Re: Issue with setting off alarm using starter remote's lock/unlock button

does it go off if you dont open the passenger door if not then thats the answer "no charge for this service"
__________________
"japanese steel"
Offline   Reply With Quote
Old 27 Jun 2010, 12:44 AM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Re: Issue with setting off alarm using starter remote's lock/unlock button

It actually turned out to be something really simple. It's the fact that the generic remote can arm & disarm the Security. The Valet remote does not. Oops. I called the dealer today (technically, it's a used car even though the original owner had it for 1 month) & asked about it. Turns out we SHOULD have gotten two generic remotes, but we only got 1 as well as the one Valet remote. They will order us a new remote on Monday free of charge & set up an appoint to recode all remotes. Nice.
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turbo Timer/ Alarm Issue _Kendo_ Electrical (Including ICE) 11 07 Mar 2010 02:08 AM


All times are GMT. The time now is 05:56 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.