Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Electrical (Including ICE)

Subaru Impreza Forum

CDDC problems
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 13 Mar 2008, 09:01 PM   #1 (permalink)
FIL
Fresh Scooby
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17
CDDC problems

I have a 2005 wrx sti.

The DCCD starts as normal in auto mode but then switches to the safe mode (if that makes sense) the handbook says get your subaru dealer to check.

Was wondering if anyone has had this problem.

Fil....

Last edited by FIL; 13 Mar 2008 at 09:18 PM.
Offline   Reply With Quote
Old 14 Mar 2008, 12:17 AM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
rikimaru's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sussex
Posts: 3,335
Hi mate,

Not had this myself but i know when other people have had this problem first thing they are advised to do is check all the wiring into the DCCD. Could be a loose wire or the wiring may have perished (though on such a new model i'd hope not). Failing that then I'm afraid It's likely to be a fault and it's off to the garage.
Offline   Reply With Quote
Old 15 Mar 2008, 08:22 AM   #3 (permalink)
Forum Sponsor
Paid & Proud
 
Join Date: Feb 2005
Location: north east
Posts: 655
possibly an ABS sensor issue causing the DCCD to fault??
__________________
ASPerformance
UK distributors PIAA, EXE-TC, PERFORMANCE FRICTION
online shop!!
Offline   Reply With Quote
Old 26 Mar 2008, 05:25 PM   #4 (permalink)
FIL
Fresh Scooby
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17
thanks for the reply's. Its off in tomorrow to get sorted.

cheers

Fil....
Offline   Reply With Quote
Old 29 Mar 2008, 04:57 PM   #5 (permalink)
FIL
Fresh Scooby
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17
Just to let you know it was a wire leading from the main fuse box under the left wing that had perished, it effected the DCCD, the alarm would not shut off, got the alarm sorted so I could drive it to the dealer,but it then caused an earth so the engine would not shut off.

BLOODY ELECTRICS!!!!!!

Thanks for the responses

FIL>>>>>
Offline   Reply With Quote
Old 30 Mar 2008, 07:27 AM   #6 (permalink)
Super Moderator
Paid & Proud
 
2002pete's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: UK
Posts: 14,377
Hi FIL, glad you sorted the problem out .....
__________________
Pete.

Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1997 Gear box rebuilt and problems adamsaiyad Technical General 6 05 Feb 2011 01:48 AM
Button: I have no problems with motivation. News_Bot Formula News 0 02 Jul 2008 12:28 PM
RML first to hit problems at La Sarthe. News_Bot Le Mans News 0 14 Jun 2008 02:31 PM
General Problems after new server skylight General Chat - Anything about Anything 2 17 Aug 2004 07:16 AM


All times are GMT. The time now is 09:19 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.