Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Electrical (Including ICE)

Subaru Impreza Forum

trouble starting
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 22 Apr 2012, 02:37 PM   #1 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
trouble starting

hi im having trouble starting my car.
mite be a stupid question but would my car still turn over but not ignite if the immobiliser was playing up?
im clutching at straws now its doin my head in lol
thanks matt
Offline   Reply With Quote
Old 22 Apr 2012, 02:53 PM   #2 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
Re: trouble starting

forgot to say its a 1998 impreza 2ltr turbo with a cobra globe 3100 alarm/immobiliser
matt
Offline   Reply With Quote
Old 22 Apr 2012, 03:34 PM   #3 (permalink)
Senior Scooby
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,370
Re: trouble starting

It is possible it's your immobiliser
Offline   Reply With Quote
Old 22 Apr 2012, 03:41 PM   #4 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
Re: trouble starting

is there a way of by passing the immobiliser to find out for sure?
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 01:19 AM   #5 (permalink)
Young Scooby
 
Lamby2k12's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: bury st.e.edmunds, suffolk
Posts: 88
Re: trouble starting

Stupid answer but the battery's defo working in remote an if u have a spare try that
__________________
if in doubt flat out
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 09:11 AM   #6 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
Re: trouble starting

the normal button fob isnt working for the alarm but i have a seperate fob that i put in the bash for the immobiliser and it seems to be working i.e warning sound when it is set with flashing led then led goes of when fob is placed over it again.
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 05:43 PM   #7 (permalink)
Young Scooby
 
Lamby2k12's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: bury st.e.edmunds, suffolk
Posts: 88
Re: trouble starting

And it still won't start when immobiliser is off???
__________________
if in doubt flat out
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 05:54 PM   #8 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
Re: trouble starting

no mate i aint got a clue now theres defo fuel there aswell
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 06:02 PM   #9 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: trouble starting

is there a spark ?
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 06:04 PM   #10 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
Re: trouble starting

sorry to sound a bit stupid bob but how do i find out if there is a spark there?
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 06:13 PM   #11 (permalink)
Senior Scooby
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,370
Re: trouble starting

Take the spark plug out and earth the threaded part to the engine and get someone to wind it over. (don't touch it or you could get an almighty shock up your arm
Offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2012, 06:16 PM   #12 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
Re: trouble starting

o rite nice one will try that one next then thanks
Offline   Reply With Quote
Old 24 Apr 2012, 05:15 PM   #13 (permalink)
Young Scooby
 
Join Date: Apr 2012
Location: congleton
Posts: 54
Re: trouble starting

ok finally got a plug out and it did spark however it was very dirty in my eyes so i am going to get some replacements could someone let me know which ones i will need for a 1998 turbo engine ej20?
also i have managed to do a self diagnostics after managing to get the car running for all of 5 seconds and it came up with code 12 and help with this will be greatly appreciated
thanks matt
Offline   Reply With Quote
Old 24 Apr 2012, 06:06 PM   #14 (permalink)
Senior Scooby
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,370
Re: trouble starting

Pfr6b Ngk platinums
Offline   Reply With Quote
Old 24 Apr 2012, 06:35 PM   #15 (permalink)
Young Scooby
 
steve_wrx25's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Hawkhurst, Kent
Posts: 67
Re: trouble starting

Code 12 is a problem with the starter switch/signal
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alarm key fob trouble mmaoutcast Subaru Impreza Discussions 0 20 Feb 2010 05:35 PM
DC: You try to keep out of trouble.... News_Bot Formula News 0 28 Apr 2008 07:00 AM
ECU Trouble code - Help. scotteboy Electrical (Including ICE) 5 01 Mar 2006 10:13 PM
What The Feck Now!!! Engine Starting Trouble!!! Richy B Engine Bay 18 30 Oct 2005 10:12 AM
Trouble... chewwbutta Newbies - Say Hello Here 8 14 Jun 2005 10:07 PM


All times are GMT. The time now is 07:26 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.