Go Back   Subaru Impreza Forum - WRX STI Rally Performance Tuning > Subaru Impreza Technical Area > Electrical (Including ICE)

Subaru Impreza Forum

Electrical Starting Issues
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11 Apr 2011, 07:15 AM   #1 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Apr 2011
Location: New Zealand
Posts: 2
Electrical Starting Issues

Hey there,

I have a 94 Impreza sedan and basically every 1/3 times I start the car my electronics seem to not work. Most noticeable is my stereo not going and window wipers not working. To fix the issue I would have to turn the car off and back on again and even then it sometimes doesn't fix it. Also just driving sometimes it comes on by itself.

Any suggestions? Thanks

Oh and every now and then it makes a horrible grinding sound when trying to start over, I have had my starter motor cleaned and re-lubed not too long ago, could this be the problem?

Thanks
Offline   Reply With Quote
Old 11 Apr 2011, 07:18 AM   #2 (permalink)
Veteran Scooby
 
bugeye_bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK-Earth - Search google maps for "The Stig"
Posts: 4,563
Re: Electrical Starting Issues

The electrical issue sounds like a bad earth / relay issue.
__________________
-- .. ... ... .. -. --. / -... ..- - / -. --- - / ..-. --- .-. --. --- - - . -.
Offline   Reply With Quote
Old 11 Apr 2011, 07:25 AM   #3 (permalink)
Fresh Scooby
 
Join Date: Apr 2011
Location: New Zealand
Posts: 2
Re: Electrical Starting Issues

Oh okay I haven't checked the battery connections yet but i'm fairly confident they'll be find, wouldn't have anything to do with a sub and amp would it? The earth for that is grounded nicely.

With the relay, which could be playing up?

Thanks for the fast reply!
Offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
electrical, grinding, start, stereo, wipers


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wierld electrical issue saltnz Technical General 7 29 Mar 2011 01:48 AM
New Boy needs help!! Starting issues Goulders Technical General 9 24 Oct 2010 06:46 PM
Newbie electrical question cam1936 Electrical (Including ICE) 3 19 Oct 2010 05:46 PM
starting issues jay@sedevelopments Technical General 1 12 May 2010 06:11 PM


All times are GMT. The time now is 11:47 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.