View Single Post
Old 02 May 2012, 10:34 PM   #1 (permalink)
dombera
Fresh Scooby
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
P0420 CAL Help Please

Hi!

Hope you are guys well.
I`ve got lovely Impreza 2001 AWD Nopn Turbo and I`m struggling with one problem.
I am getting the following error:
`p0420 catalyst efficiency below threshold bank 1`
I am trying to troubleshoot the problem as the code keeps coming back after the while (I reset the code myself using wicked app called Torque Pro https://play.google.com/store/apps/d...l.torque&hl=en alongside with Bluetooth OBDII OBD2 Diagnostic Scanner Bluetooth OBDII OBD2 Diagnostic Scanner, Scan tool: Amazon.co.uk: Electronics).

Until now I have done (trying to sort the problem out):
1. Full service including new belts, filters, plugs (NGK), oils (Enos),
2. Replaced front Lambda sensor with original one (Denso),
3. Replaced cat with brand new high flow type,
4. Replaced all exhauts pipes under the car (apart from my titanium exhaust which is excellent).

But the code still keeps coming... I have been to many garages but nobody seems to tell me what`s wrong. I am thinking about replacing rear sensor now as there is nothing else I can think of.. It is really annoying as I spent already quiet lots of money but nothing has sprted the issue..

Can you please help me out what to do or point me somwhere with a friendly advice?

Thanks so much in advance!
Offline   Reply With Quote
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177